Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ !

Δηκτικότητα και πικρία
-Ο υπεύθυνος της Τράπεζας υποδέχεται τον νέο Διευθύνοντα σύμβουλο και τους συνεργάτες μιας Ανώνυμης Εταιρείας.(ΤΡ-ΕΛΛΑΣ ΑΕ )

-Καθίστε κ. Διευθυντά.

Σαν παλιό στέλεχος της εταιρείας γνωρίζετε ότι είχαμε μακροχρόνια και επωφελή και για τα δύο μέρη συνεργασία.Η Τράπεζά μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτήν της συνεργασία και με την νέα διοίκησή σας με το ίδιο πνεύμα καλής συνεργασίας.Οι υπηρεσίες της Τράπεζας,έχοντας υπ όψιν και την καλή πορεία της εταιρείας σας επι σειρά ετών και αφού μελέτησαν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας εισηγούνται θετικά για την συνέχιση της σχέσης αυτής, όπως για παράδειγμα την συνέχιση της δανειοδότησης με χαμηλά επιτόκια και ο,τι άλλο χρειαστεί από πλευράς μας.Γνωρίζοντας φυσικά και την κρίση που διέρχεται η αγορά την τελευταία περίοδο εξετάζουμε με προσοχή αλλά και κατανόηση τις όποιες οικονομικές ανισορροπίες παρουσιάζονται στους συνεργάτες μας και δεν ενεργούμε βάσει ανεξέλεγκτων διαδόσεων που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά επιζητούμε άμεση πληροφόρηση από τους υπευθύνους των ενδιαφερομένων εταιρειών.Γι αυτό θα σας παρακαλούσα να μας αναπτύξετε την δική σας άποψη ως νέου υπευθύνου.....

-Ακούστε Κύριε,
Ασφαλώς έχετε πέσει θύμα συστηματικής παραπληροφόρησης. Ανέλαβα μια εταιρεία υπο κατάρρευση,θα έλεγα διαλυμένη.Η παραγωγική δυναμικότητα έχει πέσει απελπιστικά,οι υπάλληλοι και τα στελέχη τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους ποιος θα πρωτο-κλέψει και περισσότερο την εταιρεία, για τα ταμειακά διαθέσιμα θα έλεγα την φράση,με συγχωρείτε, δεν υπάρχει σάλιο, προοπτική ΚΑΜΜΙΑ....
διοικώ την πιο διεφθαρμένη εταιρεία που υπάρχει στην αγορά,υστερεί μπροστά της και η περίπτωση του ......... και του......,λοιπόν αισθάνομαι σαν καπετάνιος του Τιτανικού,θυμάστε....

-Μα...,μα απο τα βιβλία σας δεν βγαίνει αυτή η εικόνα....

-Χά,χά,χά.....ώστε υπάρχει λοιπόν άνθρωπος που πιστεύει και παίρνει στα σοβαρά τα βιβλία και τα στοιχεία μας....Απίστευτο....
Οχι κύριε,μάλιστα έχω δώσει εντολή σε συνεργάτη μου να επεξεργαστεί όλα τα μεγέθη και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ώστε <<προσαρμοσμένα>> πλέον να δικαιώνουν πλήρως την άποψή μου και θα δημοσιοποιηθούν κατάλληλα σε όλη την αγορά.

-Μα αν είναι έτσι ,κατανοείτε πιστεύω και την δική μας θέση ευθύνης, είμαι υποχρεωμένος να παρακρατήσω την υπόθεσή σας , να την χαρακτηρίσω ως επισφαλή και να την επιστρέψω στις υπηρεσίες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα να περισώσουν ο,τι είναι δυνατόν από τις απαιτήσεις μας..

-Τι επισφαλή, επιπόλαια και καταδικασμένη θα την χαρακτήριζα ......

-Και επειδή εκτιμώ πια ότι δεν υπάρχει προοπτική χρηματοδότησης,όχι τουλάχιστον με συμβατικούς όρους, και σοβαρής συνεργασίας , και σαν παλιός συνεργάτης και καλός φίλος της εταιρείας, αν το επιθυμείτε φυσικά ,να σας συστήσω κάποιους κυρίους,(κοράκια), που για δικούς τους λόγους επενδύουν σε χρεωκοπημένες επιχειρήσεις, κάτω βέβαια από δικούς τους όρους και προϋποθέσεις .

-Σας ευχαριστώ πάρα-πολύ, με διευκολύνετε με την άρνησή σας για συνέχιση της χρηματοδότησης, ώστε να μπορέσω να εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο (:στην Βουλή) και στη συνέλευση των Μετόχων (:στον Λαό) ως αναγκαία και μονόδρομο την συνεργασία μας με αυτούς τους κυρίους.(:ΕΕ καί ΔΝΤ)


-Φανταστική ιστορία αλλά κάτι μου θυμίζει...!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ


 Εριφος επι υψηλού δώματος ήν. Επεί δε λέοντα διερχόμενον είδε, ελοιδόρει και έσκωπτεν αυτόν

Ο δε (λέων) λέγει αυτώ: Ου σύ με λοιδορείς, αλλα ο τόπος...




copyright: ΑΙΣΩΠΟΣ  &  KON MAR

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


  • ..................,
    Φοβάμαι πως με αυτές τις αντιλήψεις διαχειρίζονται τα κοινά  οι υπεύθυνοι (για την διαχείριση )πολιτικοί.Έτσι θα θριαμβολογούν αύριο για την επιτυχία τους να περισυλλέξουν 1 δις από αυτούς τους διαφυγόντες φόρους και να αποσιωπούν ότι άλλες οκτακόσιες επιχειρήσεις έφυγαν προς γειτονικές χώρες σε λιγότερο από ένα χρόνο και την απομείωση των καταθέσεων κατα άλλα 40 δις. οδηγώντας το λεωφορείο στο γκρεμό και χειροκροτούμενοι από τους επιβάτες.Προέχει υπό αυτές τις συνθήκες η καταπολέμηση της ύφεσης και αποεπένδυσης. Πολύ προσοχή,  η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής να μη καταλήξει σε ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας ή εκληφθεί σαν τέτοια..
    Προσωπικά με προβληματίζουν περισσότερο ειδήσεις που αναφέρονται στην πτώχευση και κλείσιμο επιχειρήσεων όπως ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ,ΜΕΛ κ.λ.π σε συνδυασμό με την αύξηση των ΑΕΠ Τουρκίας,FYROM,Βουλγαρίας στο ύψος της απομείωσης του δικού μας ΑΕΠ και όχι τι προβλέπει ο Ν,3943/11 άρθρα και παράγραφοι...
    Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν κεντρική ιδέα στο μυαλό τους και διαμορφώνουν νέα πραγματικότητα, δεν είναι απλοί τμηματάρχες της διοίκησης να είναι αναγκασμένοι να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία.

    (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ- 27/11/2011)

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Αν θεωρείται λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας η μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και μέσο επίτευξης του οι αθρόες απολύσεις με δυσμενή κοινωνικά αποτελέσματα,να μου επιτραπεί να αντιπροτείνω αντ΄αυτών να καθιερωθούν οι μακροχρόνιες άδειες ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΏΝ-  1- 2 -5 ετών με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-Διασφάλιση της εργασιακής σχέσης του υπαλλήλου (μετά την λήξη της o υπάλληλος  επανέρχεται στην ίδια ή αντίστοιχη θέση)
-πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
-ο χρόνος  της αδείας να λογίζεται πλασματικά ως κανονικός χρόνος εργασίας για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του υπαλλήλου.
-Κατά το διάστημα της αδείας ο υπάλληλος δεν υπόκειται σε βλαπτική μονομερή μεταβολή των όρων εργασίας και έχει το δικαίωμα να παράσχει εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή να αναπτύξει δική του επιχειρηματική δραστηριότητα με μεταφορά όμως των ασφαλιστικών υποχρεώσεων σ΄αυτόν.
-Να γίνει κατ΄αρχήν σε εθελοντική βάση,ίσως θελήσουν να κάνουν χρήση κυρίως νεαρές μητέρες,αλλά και άλλοι,άνδρες,για να αναπτύξουν επαγγελματική δραστηριότητα στην αγορά.
-Σε υποχρεωτική βάση και εκ περιτροπής,  μέχρι να επέλθει ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα και στο βαθμό που δεν διαλύεται η δημόσια διοίκηση.
-Αν υπάρχει  άρνηση αποδοχής, να εφαρμοσθούν οι εργασιακοί νόμοι περί απολύσεων και αποζημιώσεων για τους υπαλλήλους Ανωνύμων Εταιρειών.
-Έχω την άποψη ότι και το οικονομικό όφελος θα είναι ισοδύναμο και με το μικρότερο κοινωνικό κόστος θα επιτευχθεί.
Aυτό θα έπρεπε και μπορούσε να ήταν το περιεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας.

(ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2011) 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

e d i t o r i a l

k-magazino


πριν 38 χρόνια,σαν σήμερα η χώρα μας βυθιζόταν σε μια τρομακτική εθνική κρίση εξ αιτίας του Κυπριακού προβλήματος και το ενδεχόμενο μιας πολεμικής περιπέτειας με την γείτονα Τουρκία καθίστατο εμφανές.Όμως άλλες πιθανόν γεωστρατηγικές προτεραιότητες,ψυχραιμότερες εκτιμήσεις καταστάσεων και σχεδιασμών,η δική μας ίσως αδυναμία να συντάξουμε εθνικό μέτωπο με αυτοπεποίθηση  ώστε να δώσομε λύση εκεί και τότε, ή άλλοι λόγοι που είναι ακόμη αποθηκευμένοι στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού απέτρεψαν την εξέλιξη αυτή,αποφεύχθη η άμεση πολεμική αντιπαράθεση με τίμημα όμως την  μέχρι και σήμερα,σχεδόν σαράντα χρόνια μετά,διαιώνιση  του προβλήματος,


 Στο εν τω μεταξύ διαρρεύσαν χρονικό διάστημα η χώρα μας στράφηκε περισσότερο  στα ειρηνικά της έργα,παγίωσε στο εσωτερικό μια μορφή εξελιγμένης αστικής δημοκρατίας,πέτυχε τον εκσυγχρονισμό της, σε παρα πολλούς τομείς παρουσίασε θεαματικές και λιγότερο θεαματικές σε άλλους τομείς επιτυχίες με τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα και υστερήσεις, απεκατέστησε διαταραγμένες διεθνείς σχέσεις ώστε με την διάβα του χρόνου και την αναγκαία επιδειχθείσα επιείκεια να ενταχθεί ως ισότιμο μέλος σε Πανευρωπαϊκούς θεσμούς και υπερεθνικές Ενώσεις,όπως η Ε.Ο.Κ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωσή κλπ. Ο κόσμος,δηλ. όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτής της μικρής χώρας στην κάτω εσχατιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου ζήσαμε και μεγαλώσαμε σε ένα ευνοϊκό και προ πάντων γεμάτο αισιοδοξία κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον όπου η προοπτική της πραγματοποίησης κάθε φιλόδοξου στόχου φαινόταν μάλλον εφικτή.Η καλύτερη και δημιουργικότερη περίοδος της χώρας τουλάχιστον μεταπολεμικά.

 Μοιάζει και ακούγεται σαν ευχάριστο παραμύθι,οι περισσότεροι όμως από εμάς έτσι το προσλαμβάναμε και το απολαμβάναμε με ναρκισσισμό και χαλαρότητα. Αυτό όμως μας έκανε τουλάχιστον απρόσεκτους στις επιλογές μας, η κριτική μας ικανότητα χαλάρωσε  απελπιστικά, των περισσοτέρων φυσικά και μετά μανίας αναζητούσαμε τον ευχάριστο στις διακηρύξεις και εντυπωσιακό και χαρισματικό και πιθανόν συμφέροντα σε προσωπικό επίπεδο ηγέτη και δευτεραγωνιστή και τριταγωνιστή παράγοντα του δημόσιου βίου.Ο ιδιότυπος αυτός ύπνος με τις ευχάριστες ονειρώξεις ήταν μακροχρόνιος και κάλυψε τον βίο μιας γενιάς.

Ο μικροαστικός εφησυχασμός έγινε η κυρίαρχη ιδεολογία και κάλυψε όχι μόνο τα ευρύτατα μικροαστικά κοινωνικά στρώματα αλλά και κάθε μορφής και επιπέδου ηγεσίες και ελίτ σε μια σταθερή σχέση ανατροφοδότησης.Εμείς τις αναδεικνύαμε και υποστηρίζαμε και αυτοί μας επιβράβευαν και κολάκευαν για τις <<σοφές>> επιλογές μας.

 Ώσπου η επελθούσα οικονομική και κοινωνική κρίση στα τέλη της περασμένης δεκαετίας έκανε πολλούς να εγερθούμε αλαφιασμένοι και να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι και τις πταίει.

 Η σελίδα αυτή φιλοδοξεί να δώσει ένα βήμα ΑΚΌΜΗ προβληματισμού,ενημέρωσης και διάδοσης ιδεών με τρόπο κόσμιο ακόμη και όταν προβάλλεται οξύτατη κριτική και προπάντων με ανιδιοτέλεια.χωρίς πρόθεση χειραγώγησης γνώμης και σεβασμό στην άποψη με την οποία δεν συμφωνούμε και προπάντων όταν διαφωνούμε.Εξ άλλου είναι γνωστό ότι και δέκα Έλληνες είναι αδύνατο να συμπέσουμε στην ίδια άποψη, όχι ασφαλώς δέκα εκατομμύρια.

 Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων αναμένομε με ανυπομονησία συμβουλές,παρατηρήσεις και ιδέες για την πρόοδο αυτής της ιστοσελίδας, του

k-magazino


KON MAR