Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

...Η γοητεία του μύθου του Μ. Αλεξάνδρου πρέπει να ομολογήσω δεν είχε ποτέ πάνω μου την επίδραση πού ίσως θα έπρεπε...

Όπως όλοι ασφαλώς γνωρίζουμε,μεγάλους πολεμάρχους έχει να επιδείξει η ιστορία  και άλλων λαών...Eπίσης και δημιουργία μεγάλων αυτοκρατοριών,μεγαλυτέρων και αυτής του βασιλείου των Μακεδόνων.-Όσα δε λέγονται περί πολιτιστικής εκστρατείας στην Ασία,τα αντιπαρέρχομαι.ως ιδεολογήματα μεταγενέστερα...H αυτοκρατορία δημιουργήθηκε με το ξίφος και πολύ αίμα και όχι με βάση τους κανόνες καλής συμπεριφοράς (savoir vivre).-Ο πόλεμος ήταν επεκτατικός,ιμπεριαλιστικός. Κανείς κατακτητής παλαιότερος ή σύγχρονος αποικιοκράτης, δεν εξιλεώνεται,.με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι υπερέχει πολιτιστικά και άρα δικαιούται να υποδουλώνει γείτονές του!
-Σας είναι γνωστή φυσικά η συνέχεια,το ατελείωτο αιματοκύλισμα των ανθρώπων του και διαδόχων του για τον διαμοιρασμό της λείας,δηλωτικό και του ήθους τους και των προθέσεών τους!

Ούτε και τα λαμπρά οικοδομήματα των αρχαίων προγόνων μας με εκστασιάζουν:Η Βαβυλώνα,τα Σούσα,οι Αιγυπτιακές πόλεις,η Ρώμη δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τις μάλλον φτωχές πόλεις και ταπεινά οικοδομήματα των πόλεων του Ελλαδικού χώρου,που σήμερα κείτονται ερείπια διάσπαρτα.Τα μόνα λαμπρά οικοδομήματα του Ελληνισμού,ΑΘΑΝΑΤΑ στον χρόνο, τα έστησαν ο Λυσίας,ο Σωκράτης,ο Πλάτωνας,ο Αριστοτέλης,ο Θουκυδίδης,ο Ξενοφών,ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, ο Αρχιμήδης και λοιποί τέκτονες του Πνεύματος και του Λόγου!


Γι αυτούς είμαι υπερήφανος προσωπικά,και δεν κρατώ μεζούρα για να μετρώ δορύκτητο γή!
Γι αυτούς θα ήμουν υπερήφανος ακόμη και αν δεν ήμουν Έλληνας!


Και κάτι ακόμη:Η ιστορία δεν είναι ρομαντικό περιπετειώδες διήγημα της ζωής και δράσης βασιλέων και ηρώων, αλλά μάθημα διδακτικό και αυτογνωσίας για ένα έθνος που προσδιορίζεται με βάση το παρελθόν και χαράσσει την πορεία του προς  το μέλλον.


KON MAR