Σελίδες

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολλοί περιγράφουν ως απόλυτα καταστροφική την εισαγωγή νέου Εθνικού Νομίσματος, λόγω κυρίως της έλλειψης εμπιστοσύνης των αγορών προς αυτό και της συρρικνωμένης παραγωγικής βάσης της χώρας,με υπαιτιότητα και του Ευρώ,βέβαια.

–Υπάρχει ένας πιο λογικός τρόπος να ξεφύγουμε από αυτό που σήμερα φαίνεται ως αδιέξοδο.Αρκεί να αποδεχτούμε  κάποιος υπερεθνικός οργανισμός, κατά προτίμηση η ΕΚΤ, να εκδώσει αρχικά αυτός-(ή) ή να εγγυηθεί για κάποιο ικανό χρονικό διάστημα την σταθερή,συνδεδεμένη ισοτιμία ενός νέου εθνικού νομίσματος,πχ,Νέας Δραχμής,σε μια ισοτιμία αναφοράς προς Ευρώ: 1/10, με ελεγχόμενη διακύμανση +/-5%

Σε ανταλλαγή θα (της) εκχωρήσουμε ισόποση αξία από τα προς απόσυρση Ευρώ,τα οποία υπολογίζονται στην Ελλάδα γύρω στα 24 δις ή και πλέον.Η κάλυψη αυτή, προσωρινή,θα προσδώσει αξιοπιστία στο νέο νόμισμα και αποδοχή από την αγορά, ενώ το κόστος για την ΕΚΤ θα είναι ελάχιστο σχετικά με άλλες καταστάσεις,χρεωκοπίας κλπ.

Φυσικά θα χρειασθεί να ληφθούν μέτρα συναλλαγματικών περιορισμών και να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις και να ασκηθεί ένας ήπιος προστατευτισμός στην οικονομία μέχρι να ισορροπήσει και να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή.

Το εκδοτικό δικαίωμα του νέου νομίσματος θα εκχωρηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος σε εύθετο,λογικό χρόνο, και πάντως μή εκ των προτέρων γνωστό.

-Ίσως είναι τώρα η σωστή στιγμή, 
με την ευκαιρεία της παρούσης κρίσης, να προχωρήσουμε με ριζοσπαστισμό και θάρρος και εμπιστοσύνη στο μέλλον μας και συγχρόνως να επεξεργαστούμε ένα πιο βιώσιμο και μακροχρόνιο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας...

.-Διαφορετικά θα αφεθούμε να διολισθαίνουμε συνεχώς σε άβυσσο και να αντιμετωπίσουμε αργότερα το ίδιο πρόβλημα, υπό δυσμενέστερες πιθανόν συνθήκες.

-Τώρα που στην Ευρώπη φαίνεται να αφυπνίζονται συνειδήσεις!






KON MAR

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ

Τον τίτλο τον δανείζομαι από πρωτοσέλιδο σχόλιο της σημερινής "La Repubblica" και τον αφιερώνω σε όσους απεργάζονται ή και επεξεργάζονται σχέδια άμεσης ή έμμεσης ανατροπής της Ελληνικής κυβέρνησης και ΤΙΜΩΡΙΑΣ  του λαού και της χώρας!

ΑΞΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)
-Τί αξίες επιλέγουμε λοιπόν στην Ευρώπη καi στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο;
-Και να δούμε αν τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια είναι Δημοκρατικοί θεσμοί ή  Ρωμαϊκές  Σύγκλητοι!
ΑΞΙΑ (ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ)







KON MAR






Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Φίλοι Έλληνες,                                      



Εμείς οι ηγέτες της δημοκρατικής Ευρώπης,πιστοί στις θεμελειώδεις αρχές της Δημοκρατίας και της ένωσής μας, εγγυώμαστε το δημοκρατικό δικαίωμά σας στην ελεύθερη επιλογή του ΝΑΙ στο προσεχές δημοψήφισμα.                                                             
Για τις συνέπειες της επιλογής του ΟΧΙ...δεν σας εγγυώμαστε τίποτε!

Η...ορθή επιλογή και η τύχη της χώρας σας εναπόκειται σέ εσάς.


Γιούνκερ,Μέρκελ,Σόϊμπλε,Ολάντ και οι λοιποί συγγενείς σας της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας (famiglia) είμαστε κοντά σας.


Καλή σας τύχη!!!






KON MAR