Σελίδες

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;


"Μήπως κάνουμε λάθος;Μήπως το ΕΠΙΘΥΜΗΤΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ για αυτούς που πρότειναν και οργάνωσαν το δημοψήφισμα είναι το ΝΑΙ,ένα αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν από τα συλλογικά κομματικά όργανα;Μήπως υποδείχθηκε στον Πρωθυπουργό ότι ευκολότερα θα αποσπούσε την συναίνεση στο νέο μνημόνιο από το εκλογικό σώμα και αυτοί θα φρόντιζαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες διεγείροντας φοβικά σύνδρομα και ένστικτα επιβίωσης στην κοινωνία επιτείνοντας τα διλήμματα;Και για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην οικονομία, ορίσθηκε χρόνος μιας εβδομάδος μόνο;


Θεωρία συνωμοσίας μόνο, ή μήπως....;"



-Αυτήν την ανάρτηση έκανα το μεσημέρι της Κυριακής του Δημοψηφίσματος,της 5ης Ιουλίου, λίγο πρίν πάω στο εκλογικό κέντρο  να ενισχύσω και εγώ το ΟΧΙ που μου ζητούσε,υποτίθεται,ο Πρωθυπουργός.

Με αυτές τις αμφιβολίες καθώς οι υποψίες μου είχαν δημιουργηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής,όταν ο Κος Τσίπρας σε μια έκτακτη εμφάνισή του  στα ΜΜΕ βγήκε να οριοθετήσει και διευκρινίσει   το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος ως αποδοχή του σχεδίου-προτάσεως ΓΙΟΥΝΚΕΡ και όχι ως επιλογή παραμονής στο ΕΥΡΩ ή εξόδου απο την Ευρωζώνη κλπ, όπως διατείνονταν οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ.΄
-Και ναι μεν η ερμηνεία που εδόθη για την παρέμβασή του αυτή ήταν ότι πιθανόν θορυβήθηκε απο  προσλαμβάνουσα  εικόνα ότι το  ΝΑΙ θα υπερισχύσει και εν όψει μεγάλης πολιτικής ήττας θεώρησε σκόπιμο να "ταπεινώσει" το διακύβευμα .

-Η δική μου  ανάγνωσή  όμως ήταν διαφορετική,στην αντίθετη κατεύθυνση ακριβώς,δηλ. ότι ο κος Πρωθυπουργός είχε τις πρώτες ενδείξεις ότι το ΟΧΙ θα επικρατούσε και ανησύχησε ότι θα εγκλωβιστεί από  ένα οριστικό αποτέλεσμα που δεν του άφηνε περιθώρια ελιγμών.και κάλυψης συμπεμφωνηθέντων,ίσως, στις διαπραγματεύσεις.!
Η συντριπτική και μάλλον απρόσμενη ως προς την έκτασή της   υπεροχή του ΟΧΙ έκανε τα πράγματα χειρότερα ακόμη.

.-Ο Ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς του ζητούσαν:
:Δηλ, ότι το ζητούμενο απλά  ήταν, με την ψήφο του να ..."εξαναγκάσει"  έναν αριστερό πολιτικό, αρχηγό ενός αριστερού κόμματος, και παρά...την θέλησή του, να εφαρμόσει μια περιοριστική πολιτική, να εισάγει ένα μνημόνιο!
Εδώ και υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης,παρεννόησε και έσπευσε το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίσει το συντριπτικό ΟΧΙ στου... Μαξίμου, κατά δήλωσή του, όπου όμως συνάντησε ατμόσφαιρα μνημοσύνου!

Όμως, όπως λέγεται,ποτέ δεν είναι αργά και η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως!
Ο επίμονος δάσκαλος τελικά θα αποσπάσει από τον δύστροπο μαθητή το επιθυμητό αποτέλεσμα έστω και αν χρειαστεί να επιμείνει αρκετές φορές, λίγη υπομονή και επιμονή χρειάζεται μόνο!

Και νάμαστε,λοιπόν,  πάλι μπροστά στην κάλπη,για μια ακόμη φορά'

Αντε, να τελειώνουμε, να ξεμπερδεύουμε, γιατί μου έλειψε και η ωραία παρουσία της Κας Βελκουλέσκου απο το χωριό  μας,την ωραία Αθήνα!

Να σιγουρέψουμε και την παραμονή μας στην Ε.Ε,στην  Ευρωζώνη,στο μαντρί με τον Γερμανό τσοπάνη,που μας κάνει να νοιώθουμε τόσο  ασφαλείς,γιατί έξω από το μαντρί, το πρόβατο το τρώει ο λύκος,όπως έλεγε και ο Ε.Αβέρωφ.!
Αν και από την εμπειρία΄και στατιστικά γνωρίζουμε,θα έλεγα εγώ,  ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα πρόβατα και τα παιδιά τους,τα αρνάκια,είναι μέσα στο μανδρί, ο βοσκός, από τον οποίο κανένα απολύτως δε θα γλιτώσει, ενώ από τον λύκο,έξω, έχει κάποιες πιθανότητες υπέρ του και να επιβιώσει!

Καλή ψήφο, και μη αισθάνεστε ένοχοι μεθαύριο για το αποτέλεσμα της κάλπης, όλοι είμαστε συνένοχοι έτσι και αλλιώς!!!




KON MAR

k-magazino


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;




Σκέψεις απλές πάνω σε ερωτηματικά, πίσω από το παραβάν, ενός "αναποφάσιστου Συριζαίου"(παρ΄΄ολα αυτά πολιτευόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ) και Πανεπιστημιακού δασκάλου , όπως τις εξέθεσε ο ίδιος  σε άρθρο του:


-Θα ψηφίσω και πάλι ΣΥΡΙΖΑ. Το χρωστάω στα παιδιά μου.

Θά αντέτεινα να βρούμε την δύναμη να απελευθερώσουμε την σκέψη μας αυτήν την κορυφαία και αποφασιστική στιγμή,πίσω από το παραβάν,έστω και στιγμιαία, απο την μέριμνα για τα παιδιά μας,και να την αφήσωμε να πλανηθεί πάνω απο την εικόνα των παιδιών του λαού, όλων των Ελλήνων, και το μέλλον τους με την εφαρμογή μιας μνημονιακής πολιτικής.
Αν το μέλλον τους το εκτιμούμε ως θετικό και αισιόδοξο, τότε ναι,ψηφίζουμε Σύριζα!

Για τα δικά μας παιδιά ή έχουμε φροντίσει να διασφαλίσουμε το μέλλον τους,με περιουσία-σπουδές-κλπ, ή με τις δυνατότητες προσωπικών επιρροών που μας δίνει το υψηλό κοινωνικό μας status θα μπορέσωμε "να τα ταχτοποιήσωμε" στον κατάλληλο χρόνο!

-Όλοι δικαιούνται μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

-Και δεύτερη και τρίτη και πολύ περισσότερες θυμάμαι με ευγνωμοσύνη να μου προσφέρθηκαν στην ζωή μου και μου δόθηκε η ευκαιρία και σε μένα να προσφέρω εγώ σε άλλους νεαρότερους,αργότερα!Η επιείκεια δεν χαρακτηρίζει αδυναμία,αντίθετα δυνατή προσωπικότητα και υγιή ηθικά κοινωνία!
-Ασφαλώς!
-Ομως πείτε μου ειλικρινά,θα δίνατε δεύτερη ευκαιρία σε γιατρό-χειρούργο που από δόλο,αμέλεια,επιπολαιότητα ή ανεπάρκεια οδήγησε σε αναπηρία ή θάνατο το παιδί σας και θα του επιτρέπατε να χειρουργήσει και το άλλο παιδί σας;
-Η μήπως θα τον αποκλείατε για έλλειψη ευθύνης και αδυναμίας ανταπόκρισης σε ένα τόσο κρίσιμο λειτούργημα,αρνούμενος να διακινδυνεύσετε την τύχη του παιδιού σας και ευθέως θα αμφισβητούσατε την καταλληλότητά του να κατέχει αυτή την υπεύθυνη θέση;

-Η μήπως την θέση του Πρωθυπουργού την θεωρείτε λιγότερο υπεύθυνη αυτής ενός γιατρού;

-Γιατί αν η απάντηση είναι το ναί, τότε να ετοιμάζεστε να ακούσετε το γνωστό: "η μεν εγχείρηση επέτυχε,ο δε ασθενής απεβίωσε"...


-Σε απλές υποθέσεις και αρμοδιότητες,και δεύτερη και τρίτη και πολλοστή ευκαιρία οφείλουμε να παράσχουμε!
Σε θέσεις ευθύνης όμως που δημιουργούν μη αναστρέψιμα ή δύσκολα αναστρέψιμα ή καταστροφικά αποτελέσματα η επιλογή μας οφείλει να γίνεται με λογική και υπευθυνότητα και όχι με συναισθηματισμό και δεν χωρά επιπολαιότητα.

Όταν μάλιστα ο αιτών την δεύτερη ευκαιρία δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ούτε που έσφαλλε ούτε την αξία που έχει η απόδειξη της σταθερότητας, της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ στην ζωή μας και της εμπιστοσύνης που αυτή δημιουργεί στο πρόσωπό μας!


KON MAR

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...

Μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό και στην πληθώρα των πανταχόθεν προβαλλόμενων διαφημιστικών-πολιτικών μηνυμάτων,καλούμαστε εμείς οι εκλογείς, ο κυρίαρχος λαός, να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας και να επιλέξουμε ποιοι θα μας διαφεντεύουν τα επόμενα χρόνια.!

Ναι, αλλά πώς, με τί κριτήρια;

Μερικοί μας προτρέπουν  να μελετήσουμε και να συγκρίνουμε τα προγράμματα των κομμάτων.
Κάποιοι άλλοι να επιλέξουμε  ηγέτες και  υποψηφίους προσωπικότητες που θα είναι ικανοί να διαχειριστούν τις περίπλοκες κυβερνητικές υποθέσεις.!

 Δυστυχώς ούτε η μελέτη και η αντιπαραβολή προγραμμάτων και προεκλογικών εξαγγελιών ούτε η αξιολόγηση των υποψηφίων με βάση τα πραγματικά ή προβαλλόμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα τους αποτελούν εχέγγυα για την σωστή επιλογή εκ μέρους των εκλογέων.

 Γιατί τα μεν προγράμματα των κομμάτων κατά κανόνα δεν είναι παρά Εκθέσεις Ιδεών,συνταγμένα από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους-προπαγανδιστές, έτσι ώστε να παραπλανούν και προορισμένα να καταπατώνται ασύστολα και εκ προθέσεως και δεν έχουν την (νομική)) ισχύ "Συμβολαίου με τον Λαό", παρά μόνο ως ευφυολόγημα.

Όσον αφορά δε τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα των υποψηφίων,να θυμίσω μόνο ότι δεν εξέλιπαν καθόλου από τους περισσότερους που ζημίωσαν την χώρα!
Αντιθέτως, ήταν "πιστοποιημένα" από τα γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού που προετοιμάζουν τους μελλοντικούς "ηγέτες" των χωρών του τρίτου κόσμου,των προτεκτοράτων!

-Ούτε η προηγούμενη διαδρομή διασφαλίζει μια ενάρετη πορεία στον πολιτικό στίβο όταν η Κίρκη της εξουσίας σε χτυπήσει με το μαγικό ραβδί της και σε μεταμορφώσει σε χοίρο!

Προσωπικά, εκτιμώ και επιλέγω κόμμα, ηγέτη και υποψήφιο με κύριο κριτήριο την Συνέπεια έργου και λόγων του ,την σταθερότητα σε αξίες που είναι εγγύτερες με τις δικές μου,του δίνω την ευκαιρία που ζητά και κρίνω ΑΝ δικαιούται να μου την ξαναζητήσει...


KON MAR

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ- ΠΑΝΤΑ...


Ιδαίτερα δραστήριος δείχνει ο υπουργός κ.Αλεξιάδης τελευταία,αν και σε προεκλογική περίοδο, με συνεχείς παρουσίες του στα μέσα ενημέρωσης, συναποκομίζοντας μάλιστα και επιδεικνύοντας  τα κυνηγητικά τρόπαιά του, απο το ιδιότυπο σπόρ που έχει επιλέξει,το κυνήγι της απόδειξης,το φοροκηνυγητό,την πάταξη της φοροδιαφυγής(:φοροδιαφυγή επιβίωσης, πια...)

Ομως,δεν με πείθει ούτε ο εξουσιολάγνος υπουργός και πρώην συνδικαλιστής των εφοριακών Κος Αλεξιάδης .ούτε οι κρατικιστές σύντροφοί του-(προσοχή, όχι Αριστεροί ούτε σοσιαλιστές!)
Απλώς,υποθέτω,είχαν ανάγκη και ανακάλυψαν ένα καινούργιο "εχθρό" του κράτους, τον φοροφυγά,εμάς όλους δηλαδή, και την "φοροδιαφυγή στο ταμείο" του κάθε ξοφλημένου μικρο-επιχειρηματία για να μεταθέσουν τις ευθύνες της αποτυχίας των!.

Είναι η ίδια,έργω και  λόγω εξύβρισις, εκδοχή του "όλοι μαζί τα φάγαμε" του Κου Πάγκαλου! Τουλάχιστον αυτός είχε το πολιτικό θάρρος να το εκφράσει δημόσια.!
Με συνοδεία απειλών μάλιστα και εκδικητικής διάθεσης προς τους δυσφορούντες ή και αντιδρώντες ότι θα γίνουν τακτικοί "πελάτες" τους!
Σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης πια και με τον σαδισμό εξουσιαστή προς υπήκοον!
Χωρίς να γίνεται καμμιά προσπάθεια υπολογισμού της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ελεγχόμενου,αλλά για παραβίαση τυπικών διατάξεων μιάς περίπλοκης και ασαφούς νομοθεσίας,δημιουργώντας την αίσθηση ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας!

Και αυτήν την νοοτροπία την έχουν διοχετεύσει και στα κρατικά ελεγκτικά όργανα(ΣΔΟΕ-εφοριακούς, υπαλλήλους των δήμων,αστυνομικούς,κλπ,κλπ) που επιδεικνύουν κατά τον έλεγχο συμπεριφορά κυρίαρχου προς κατακτημένο λαό!!! 

Και επειδή είναι ευαίσθητο θέμα και ευκόλως παρεξηγήσιμο, θα θέσω κάποιες  ερωτήσεις:

Α) Οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα super markets που ΠΑΝΤΑ  εκδίδουν  αποδείξεις στο ταμείο, τεκμαίρεται εξ αυτού ότι είναι νομοταγείς και συμμορφούμενοι προς τους φορολογικούς νόμους;

Β) προσωπικό και μέσα διατίθενται για τον έλεγχο χιλιάδων καταστημάτων και μικρο-επιχειρήσεων ,ετοιμοθάνατων,(-μία στις τρεις, επιχειρήσεις θα κλείσει στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με οικονομικές μελέτες πολύ σοβαρών οργανισμών), μήπως περισσεύει προσωπικό και για έλεγχο υποθέσεων μεγαλο-οφειλετών που κινδυνεύουν με παραγραφή;

Γ) Μήπως γνωρίζει ο Κος υπουργός από την προηγούμενη ιδιότητά του, και υποθέτω γνωρίζει, ότι μόνο από θαύμα θα βρεθεί επιχείρηση σε φορολογικό έλεγχο που δεν θα της καταλογισθεί φορολογική παράβαση και φυσικά τα προβλεπόμενα πρόστιμα, όταν κατά ομολογία των ίδιων των ελεγκτών είναι επιφορτισμένοι να προσκομίσουν στον διευθυντή,στον οποίον επίσης έχει τεθεί πλαφόν, ένα συγκεκριμένο αριθμό όχι απλώς ελέγχων αλλά καταλογισμού παραβάσεων και  ποινών;
Εξ άλλου,ψάξε-ψάξε,όλο και κάτι θα βρεις, αν αυτή είναι η πρόθεσή σου ή η εντολή!
Είναι παράξενο μάλιστα πως  δεν διαπιστώνονται παραβάσεις στο σύνολο των επιχειρήσεων!

Δ) Μήπως εκτός της ικανότητας του Τελώνου (της Αγίας Γραφής) να συλλέγουν φόρους από τους υπηκόους τους μπορούν οι κυβερνώντες  να επεξεργαστούν  σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης και μεγιστοποίησης της πίτας, του ΑΕΠ, και συνακόλουθα της φοροδοτικής ικανότητας,πραγματικής και όχι από στράγγισμα και στραγγαλισμό της αγοράς;
Πριν αρχίσει να λειτουργεί ο νόμος της φθίνουσας απόδοσης!
Πολιτικοί προϊστάμενοι είναι,υπουργοί,  και όχι  τμηματάρχες της Διοίκησης!
Και πρωτίστως να διδάσκουν συνέπεια στον Λαό με το παράδειγμά τους,όχι με τις off-shore εταιρείες τους και τις δυσθεώρητες καταθέσεις και περιουσίες τους εντός και εκτός της χώρας!

Ε) Τέλος,ποιος έδωσε στην Αστυνομία   αρμοδιότητα   να διενεργεί οικονομικούς ελέγχους;-Τρομάξαμε να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ ενστόλων και λαού στην μεταπολίτευση και να έρθει μια κάποια συμφιλίωση και τώρα καλλιεργούμε ξανά την καχυποψία και την αποξένωση!

Μήπως οι κυβερνώντες πρέπει να ξανασκεφθούν ότι προέρχονται από αυτόν τον λαό με τα χιλιάδες ελαττώματα, σύμφωνοι, ότι είναι ταγμένοι όμως να τον προστατεύουν και όχι να τον καταδιώκουν και απειλούν και να τον λοιδορούν για ελλειπή φορολογική συνείδηση και ότι είναι κομμάτι από αυτόν:

ΕΊΝΑΙ.... ;

KON MAR