Σελίδες

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ-ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ!


Να παραδώσουν τις έδρες τους καλεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τυχόν διαφωνήσουν με τη λύση που θα δοθεί στο ασφαλιστικό, ο Σταύρος Κοντονής.

(Και δεν είναι ο μόνος!!!)
-Μήπως πρέπει στην Βουλή να ψηφίζουν μόνο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων,δηλώνοντας απλώς την δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας τους;
Τί χρειάζονται οι άβουλοι-βουλευτές αφού δεν δικαιούνται να έχουν άποψη και καλούνται επί της ουσίας να το…βουλώσουν;
Σε τι αποσκοπούν όλες αυτές οι θεατρικές παραστάσεις με την εναλλαγή από του βήματος της Βουλής σειράς βουλευτών σε ρόλους ηθοποιών που απαγγέλλουν μέρος ενός σεναρίου;
Και πως ικανοποιείται η απαίτηση του Συντάγματος για κατοχύρωση της ελευθερίας έκφρασης γνώμης και ψήφου των βουλευτών και κατοχύρωση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών;
Πως λοιπόν να μη καλλιεργείται η καχυποψία στους πολίτες ότι οι βουλευτές ανέχονται την υποβάθμιση του θεσμού από τον φόβο απώλειας σοβαρών ωφελημάτων που απολαμβάνουν και ότι το όλο ζήτημα αφορά μια δοσοληψία;
Και σε ένα μέρος των πολιτών να εδραιώνεται η πεποίθηση πως ίσως συνιστά δαπανηρή πολυτέλεια η ύπαρξη αυτού του διαμεσολαβητικού θεσμού,μεταξύ λαού και Εκτελεστικής εξουσίας,μέσα στην οικονομική κρίση!
-Γιατί όλο και κάτι στοιχίζει αυτός ο…περιττός (;) θεσμός της Δημοκρατίας !
KON MAR
k-magazino

   

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ BIA KAI ΑΙΜΑ!

Αν θέλεις να μάθεις Ιστορία,ακολούθησε την γραμμή αίματος. ως τον ομιχλώδη ορίζοντα του χρόνου,

-Μια ατέλειωτη ακολουθία αιματηρών επεισοδίων, Μαύρη Βίβλος, από τις απαρχές συγκρότησης "ανθρωπίνων" κοινωνιών,μέχρι σήμερα...Δυστυχώς  είναι η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας,του ανθρώπινου γένους !

Επιλέγω συχνά να αναφέρω αρνητικά περιστατικά και ενέργειες της "δική μας" πλευράς, πράγμα που δεν με κάνει ιδιαίτερα συμπαθή,αντίθετα   με κάνει στόχο αρνητικών και επιθετικών σχολίων.
 Δεν οφείλεται  σε μια μαζοχιστική διάθεση αυτομαστιγώματος για εξαγνισμό! Ούτε επειδή θέλω να παραστήσω τον Πόντιο Πιλάτο! Αλλά ,γιατί πιστεύω ότι για  να έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε πειστικά τους άλλους,τους εχθρούς, τους αντιπάλους,πρέπει συλλογικά να κάνουμε εμείς πρώτοι  την αυτοκριτική μας.! 
Και γιατί  δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η επίκληση του Δικαίου αρμόζει  μόνο στους αδυνάτους και ότι μπορούμε να το επικαλούμαστε όταν εμείς αδικούμαστε, αλλά είναι εθνικά σκόπιμο  να το παραβλέπουμε όταν εμείς από θέσεως ισχύος αδικούμε ή αδικήσαμε  στο (ιστορικό) παρελθόν άλλους!,

Κατά τους ιστορικούς χρόνους λοιπόν ήταν καθιερωμένη πρακτική ο εκμηδενισμός του αντιπάλου.Να θυμίσω μόνο εδώ:

 -την καταστροφή των Πλαταιών από  Θηβαίους  και Σπαρτιάτες (427 π.χ) και της Μήλου από τους Αθηναίους.(416 π.χ)
 -Την εκθεμελίωση της Θήβας και τον εξανδραποδισμό των κατοίκων της από τους Μακεδόνες;(335 π.χ)
 -Πριν ένα χρόνο  έγινα στόχος αρνητικών σχολίων γιατί έγραψα για την σταύρωση των υπερασπιστών της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο-(332 π.χ)- και   σε συνέχεια την γενική σφαγή του πληθυσμού  στην Παλαιστίνη κατά την διάρκεια της "πολιτιστικής εκστρατείας" του στην Ασία,σύμφωνα με τον Αρειανό.
- .Και κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821 έγιναν σφαγές εκτεταμένες,στην Τρίπολη,στο Βραχώρι και αλλού από τους εξεγερμένους Έλληνες
-.Εκτεταμένη τρομοκρατία είχαμε και στην Κρήτη,στα τέλη του 19ου αιώνα ενάντια στους Τουρκο-κρητικους απο Χριστιανούς ,κλπ,κλπ...

.Φυσικά, τα ίδια και από την "απέναντι" πλευρά,και χειρότερα!
Και οι Οθωμανοί Τούρκοι και οι Εθνικιστές Νεότουρκοι δεν μπορούσαν να υστερήσουν και να μη αφήσουν το μελανό στίγμα τους στην Ιστορία. Συνηγορούσε εξάλλου σε αυτό και η μακραίωνος "πολιτιστική" τους παράδοση!-Τελευταίες τους εγγραφές στις σελίδες της ιστορίας,η Γενοκτονία Αρμενίων και Ποντίων και Ελλήνων της Ιωνίας και πιό πρόσφατα βαρβαρότητες στην Κύπρο!

Κάθε λαός κρύβει  σκελετούς στην ντουλάπα του.
-Καί άλλοι πιο "πολιτισμένοι" λαοί, Ευρωπαϊκοί, βαρύνονται με γενοκτονίες, ιθαγενών (Αμερική,Αφρική),Γερμανοί (Εβραίων και όχι μόνο)..

Εξανδραποδισμοί,Γενοκτονίες,,Εθνοκαθάρσεις!
.
Θύτες και θύματα σε εναλλασσόμενους πολλές φορές ρόλους!-Η βία γεννούσε την βία,την ανασφάλεια,η εκδίκηση την αντεκδίκηση,τα αντίποινα! Που τις περισσότερες φορές παίρναν την μορφή γενοκτονιών. Συχνά  γίνονταν σχεδιασμένα, με μεθοδικότητα. με στόχο την εθνοκάθαρση,την απαλλαγή από ανεπιθύμητες και επικίνδυνες μειονότητες.
Με προσχήματα πολλές φορές και αιτιάσεις την στάση και την εχθρική διάθεση αυτών των μειονοτήτων.

Αν και Νομικά προσδιορίζεται η έννοια της Γενοκτονίας   στο Διεθνές Δίκαιο,από το 1948, ως απαξιωτική πράξη και ως έγκλημα που στρέφεται εναντίον όλης της ανθρωπότητας,για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, και η Γενοκτονία και η Εθνοκάθαρση,(έννοια που προσδιορίζει κυρίως το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με τά ίδια ή  ηπιότερα μέσα, όπως τον μαζικό εκτοπισμό,υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών κλπ.), είναι εξ ίσου απαξιωτικές και καταδικαστέες πράξεις και συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και έτσι πρέπει να καθιερωθούν  στην συλλογική μνήμη.

Δεν μου αρέσει όμως η μονομέρια ή ο συμψηφισμός,γιατί για μένα οι πρωταγωνιστές  αυτών των δραμάτων δεν ήσαν χάρτινοι ,"ήρωες"(cartoons) ,κάποιες σκιές, πρωταγωνιστές ηρωικών χολυγουντιανών ταινιών του κινηματογράφου,  αλλά άνθρωποι σαν εμάς,με σάρκα και αίμα (κόκκινο) στις φλέβες τους,με τους ίδιους φόβους και λαχτάρα για ζωή με εμάς.

Και η τελευταία σταγόνα αίματος που χύνεται άσκοπα στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων ή  προς δόξαν του ηγεμόνα,και του πιό απλού και ασήμαντου ανθρώπου, ανεξάρτητα από τα Εθνικά,φυλετικά χαρακτηριστικά του,τις θρησκευτικές και πολιτικές του αντιλήψεις, αποτελεί μεγάλη και ασυγχώρητη σπατάλη ενώπιον της Ιστορίας, και δεν πρέπει να αποσιωπάται και αποκρύπτεται.


-Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε πάντα,είναι αδύνατον, μπορούμε και πρέπει να μάθουμε  να συνυπάρχουμε με τις αντιλήψεις μας ο καθείς μας,να συζητάμε όμως με ψυχραιμία και νηφαλιότητα,να ακούμε την άλλη άποψη,την αντίθετη, να "ανασκαλεύουμε" τις πηγές, να αναζητούμε την αλήθεια μέσα απ΄αυτές και την ανάδειξή της να την αναγάγουμε σε Εθνική υπόθεση.
"Το Έθνος θα πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι αληθές",έτσι μας παραγγέλλει ο Εθνικός μας ποιητής.
Αντίθετα,οι κραυγές περιχαρακώνουν και διαιρούν  συν-έλληνες σε νικητές και ηττημένους και εμποδίζουν την εξαγωγή χρήσιμων και διδακτικών συμπερασμάτων και την ευοίωνη πορεία της πατρίδας στο μέλλον...







KON MAR