Σελίδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ;

Εν αρχή ήν το Ωραιόκαστρον, μετά η Φιλιππιάδα,ακολούθησαν η Αλεξάνδρεια της Ημαθίας και η Κως!

Μία μετά την άλλη,οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται για να αποτρέψουν την υποβάθμιση των δημόσιων-κρατικών σχολείων,των παιδιών τους,με την βίαιη,χωρίς σχεδιασμό αποδοχή των παιδιών των προσφύγων για φοίτηση σε αυτά.
Επίσης να διαμαρτυρηθούν και για αυτό που όλοι υποπτεύονται,χωρίς να το προβάλλουν συνήθως, ότι επιχειρείται μέσω αυτής της ένταξης των παιδιών τους,η  παγίωση  της  μόνιμης παραμονής των προσφύγων σε αυτούς τους τόπους !

Είναι ανώφελο να προσποιούμαστε ότι πρόκειται για ελάχιστα μεμονωμένα επεισόδια και να τα αντιμετωπίζουμε με αποδοκιμασίες.χλευασμούς για ρατσισμό και ελάχιστα συγκεκαλυμμένες απειλές για διώξεις, για εκφοβισμό και αποτροπή γενίκευσής των.
Κανείς,σχεδόν,γονέας δεν θα ήθελε την υποβάθμιση του σχολείου των παιδιών του με την αποδοχή προσφυγόπουλων.
"Άνετοι" στις αποδοκιμασίες και στην κατακραυγή είναι μόνο όσοι δεν αντιμετωπίζουν άμεσα το πρόβλημα και θεωρούν ότι δεν τους αφορά...
Πρόκειται για κοινωνική υποκρισία...

Πέρα όμως από αυτήν την στάση των γονέων και των τοπικών κοινωνιών,σωστό θα ήταν,τα μικρά παιδιά των μεταναστών,στην βασική εκπαίδευσή τους να εντάσσονται σε ειδικά συσταθέντα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σχολικές τάξεις, με κατάλληλους εκπαιδευτικούς,πρόθυμους και όχι εχθρικά διακείμενους, για παροχή στοιχειώδους εκπαίδευσης,εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και για σταδιακή ομαλή κοινωνική ένταξη.
Με σύγχρονη αξιολόγηση για την ικανότητα εκάστου παιδιού να συνεχίσει κανονικά στις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος,μετά από ένα-δύο ή τρία χρόνια !
-Το ζήτημα δεν είναι μόνο κοινωνικό αλλά έχει και Εθνική διάσταση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με εκατέρωθεν κραυγές,στιγματίζοντας ολόκληρες τοπικές κοινωνίες !!!

-Επίσης είναι ανώφελο να πιστεύουμε ότι στον κοινωνικό διάλογο, το μόνο επιχείρημα που χρειαζόμαστε είναι ένας κουβάς με μπογιά,για να περιλούσωμε τον "αντίπαλο" !




KON MAR
k-magazino